Vánoční nápoje – díl 3.

RECEPTY, Vánoční recepty Autor:

Máme tady třetí díl našeho nápojového seriálu a stejně jako v minulých dnech, ani dnes nebudou scházet originální a, samozřejmě, velmi chutné recepty, které Vás nejen zahřejí, ale také Vám skvěle podtrhnou jedinečnou vánoční atmosféru. Tady jsou!




Babiččina čokoláda

Ingredience:
100 g hořké čokolády
4 lžíce vody
1/2 l mléka
Ušlehaná smetana na ozdobení

Postup
Čokoládu rozlámeme na kousky, přidáme vodu a na mírném ohni ji zvolna rozehřejeme. Poté přilijeme mléko a zahřejeme k bodu varu, ovšem nevaříme. Uvařenou čokoládu nakonec nalijeme do šálků a její povrch ozdobíme kopečkem ušlehané smetany.


V minulém díle jsme si sice již sdělili jeden recept na punč, nicméně existuje několik různých receptů na tento oblíbený nápoj, a proto Vám přinášíme ještě jeden z nich!

Hořící punč

Ingredience (na jednu sklenici):
50 ml rumu
50 ml citrónového sirupu
100 ml vody
2 lžičky citrónové šťávy
1 kolečko citrónu

Postup
Sirup svaříme s vodou a přidáme citrónovou šťávu. Hotový nápoj nalijeme do sklenice a ozdobíme kolečkem citrónu, který následně polijeme rumem, zapálíme jej a podáváme.

Naše rada: Citrón nepolévejte tuzemský rumem, neboť nehoří. Díky tomu by Hořící punč neměl tu správnou chuť.


Trojici našich dnešních receptů uzavřeme luxusním, lahodným nápojem, který je vhodný popíjet nejen během Vánoc, ale také během bujarých silvestrovských oslav. Seznamte se s vaječným krémem šampaňským!

Vaječný krém šampaňský

Ingredience:
6 celých vajec
200 g moučkového cukru
1 l studeného mléka
1 dl rumu
1 láhev bílého sektu

Postup
Vejce s cukrem šleháme nad párou do okamžiku, než zhoustnou. Pak je sejmeme z plotny a šleháme do studena. Přidáme mléko, dobře vychlazený rum a opět prošleháme. Necháme vychladit asi 2 až 3 hodiny a před podáváním připravený likér zalijeme láhví bílého sektu.

Přejeme Vám dobré pochutnání na jednoduchých, avšak velmi chutných vánočních nápojích!


Tagy: , ,


 

Můžeš zde zanechat svůj komentář

TOPlist