Vánoční nápoje – díl 4.

RECEPTY, Vánoční recepty Autor:

Milí zvídaví kuchaři i hospodyňky, máme tady předposlední díl našeho předvánočního speciálu, který se týká nápojů. Již počtvrté se společně setkáváme a připravujeme teplé nápoje, které Vás zahřejí a dokonale podtrhnou nezapomenutelnou vánoční atmosféru.

Dosud jsme si pochutnali na čajích, punčích i likérech a dnes si opět prozradíme další tekuté delikatesy!


Medové překvapení

Ingredience:
2 polévkové lžíce kvalitního medu
¼ litru 100% jablečného džusu
2 skořice
2 hřebíčky
¾ litru vody
2 lžíce kvalitního ovocného čaje

Postup
Ovocný čaj přelijeme vroucí vodou a necháme sedm minut louhovat. Po uplynutí této doby jej přecedíme a necháme vychladnout. Pak připravený čaj osladíme medem, smícháme s vychlazeným jablečným džusem a nalijeme do předem připravených sklenic.


Grog je nápojem, který je neodmyslitelnou součástí těch správných Vánoc. Tentokrát Vám však přinášíme recept na exkluzivní vaječný grog!

Vaječný grog

Ingredience:
1 dl červeného vína
2 kostky cukru
1 cl griotky
1 čerstvý žloutek

Postup
Červené víno prohříváme s cukrem tak dlouho, dokud se nevytvoří na povrchu pěna. Mezitím si rozmícháme žloutek s griotkou a horké víno za stálého šlehání naléváme na rozmíchaný žloutek. Horký grog v této podobě naléváme do sklenic.


Naším posledním dnešním receptem se stane dobrota s tajemným názvem sněhová nadílka.

Sněhová nadílka

Ingredience:
¾ litru mléka
1,5 lžíce kvalitního černého čaje
1 vanilkový cukr
2 hřebíčky
1 skořice
1 anýz
1 badyán
Smetana ke šlehání

Postup
Čaj s kořením nasypeme do konvice, zalijeme vroucím mlékem a necháme sedm minut louhovat. Pak dobře přecedíme, přisypeme vanilkový cukr a můžeme rozdělovat do pohárů. Připravenou dobrotu nakonec ozdobíme čepičkou z ušlehané smetany.

Přejeme Vám dobré pochutnání na jednoduchých, avšak velmi chutných vánočních nápojích!


Tagy: , ,


 

Můžeš zde zanechat svůj komentář

TOPlist