Zajíc s houbovými liškami

RECEPTY Autor:
Zajíc s houbovými liškami | Foto: fotolia.com

Houbařská sezona je v plném proudu a ani myslivci teď nezahálejí. Vydávají se na divoké kachny, zajíce i kance. Vychutnejte si podzim v celé jeho kráse a dopřejte to i svým chuťovým buňkám. Nasbírejte zářivě žlutooranžové lišky, nejoblíbenější divoce rostoucí houby, které můžete využít mimo jiné do spousty různých pokrmů, a použijte je jako hlavní ingredienci při úpravě zajíce. Přesvědčíte se, že se jedná o neodolatelnou kombinaci.

INGREDIENCE

Na maso:

    • zajíc (8 stehen)
    • 400 g uzené slaniny
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2–3 lžíce hladké mouky
    • 2 cibule
    • 1 lžíce hořčice
    • 2 lžíce rybízového želé nebo brusinkového kompotu
    • 250 ml červeného vína

 

Na houby:

    • 300 g lišek (houby)
    • sůl a pepř podle chuti
    • 1 cibule
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce najemno nakrájené petrželky

 

POSTUP

Zaječí stehna odblaníme a každé oddělíme v kloubu na dvě části. Opečeme slaninu nakrájenou na kostičky. Zaječí stehna osolíme a opepříme, obalíme v mouce a opečeme na slanině.

Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, hořčici, rybízové želé, podle chuti zalijeme červeným vínem a vodou a dusíme asi hodinu, dokud není maso měkké.

Vyjmeme je, omáčku prolisujeme sítem a obojí uchováme horké. Lišky osolíme a opepříme a s cibulí nakrájenou na kostičky opečeme na másle.

Na mísu upravíme zaječí stehna, přelijeme je omáčkou a poklademe houbami. Vše posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

Dobrou chuť!


Tagy: , , , , ,


 

Můžeš zde zanechat svůj komentář

TOPlist