Houbařská sezona je v plném proudu a ani myslivci teď nezahálejí. Vydávají se na divoké kachny, zajíce i kance. Vychutnejte si podzim v celé jeho kráse a dopřejte to i svým chuťovým buňkám. Nasbírejte zářivě žlutooranžové lišky, nejoblíbenější divoce rostoucí houby, které můžete využít mimo jiné do spousty různých pokrmů, a použijte je jako hlavní ingredienci při úpravě zajíce. Přesvědčíte se, že se jedná o neodolatelnou kombinaci.
INGREDIENCE
Na maso:
- zajíc (8 stehen)
- 400 g uzené slaniny
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 2 cibule
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce rybízového želé nebo brusinkového kompotu
- 250 ml červeného vína
Na houby:
- 300 g lišek (houby)
- sůl a pepř podle chuti
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce najemno nakrájené petrželky
POSTUP
Zaječí stehna odblaníme a každé oddělíme v kloubu na dvě části. Opečeme slaninu nakrájenou na kostičky. Zaječí stehna osolíme a opepříme, obalíme v mouce a opečeme na slanině.
Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, hořčici, rybízové želé, podle chuti zalijeme červeným vínem a vodou a dusíme asi hodinu, dokud není maso měkké.
Vyjmeme je, omáčku prolisujeme sítem a obojí uchováme horké. Lišky osolíme a opepříme a s cibulí nakrájenou na kostičky opečeme na másle.
Na mísu upravíme zaječí stehna, přelijeme je omáčkou a poklademe houbami. Vše posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Dobrou chuť!
Tagy: Houby, Lišky, Maso, Recepty, Zaječí stehna, Zajíc