Zatím je počasí stále nakloněno nejen sběru hub, ale i grilování. Možná už ale nemáte na houby chuť a o smaženici nebo kulajdě nechcete ani slyšet. Přinesli jste z lesa hřiby? Dejte je na gril a užijte si ještě jedno z posledních venkovních grilování.
INGREDIENCE
- 8 velkých hřibů (příp. hřibovité houby)
- šťáva z citronu
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené petrželky
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
- plátky citronu
POSTUP
Hřiby opatrně očistíme vlhkou utěrkou. Odkrojíme klobouky a nohy překrojíme podélně napůl. Z citronové šťávy, olivového oleje, petrželky, soli a pepře připravíme marinádu a prolisujeme do ní oloupaný česnek.
Houby rozložíme do mísy, zalijeme připravenou zálivkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut marinovat. Nesmíme zapomenout je obracet!
Potom houby vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na gril nad dřevěné uhlí. Grilujeme při střední teplotě asi 5 minut z každé strany. Hotové houby dáme na mísu, pokapeme marinádou a ozdobíme kolečky citronu.
Dobrou chuť!
Tagy: Grilování, Houby, Hřiby, Recepty, Recepty - grilování