Vánoční nápoje – díl 2. - RECEPTY | NewLiving.cz

Vánoční nápoje – díl 2.

RECEPTY, Vánoční recepty Autor:

Poměrně nedávno jsme na našem portálu zahájili speciální předvánoční seriály, v kterých jsme Vám jednak sdělili naše tipy na vánoční cukroví, ale také na vynikající vánoční nápoje, které byste rozhodně měli během svátků ochutnat.

Dnes přicházíme s druhým dílem našeho nápojového speciálu a přinášíme Vám další exkluzivní recepty na jednoduché, avšak velmi lahodné vánoční nápoje, které Vás během třeskutých mrazů určitě zahřejí!

Námořnický čaj

Ingredience:
2 dl vody
Kousek skořice
2 hřebíčky
1 lžička citronové šťávy
0,5 dl rumu
Cukr podle chuti

Postup
Vodu svaříme s kouskem skořice, hřebíčku a s citronovou šťávou. Přes sítko vše nalijeme do nahřáté sklenice a doplníme rumem. Podle Vaší chuti nápoj osladíme a ihned podáváme.


Dovede si představit Vánoce bez punče? Pokud i pro Vás je tento nápoj symbolem Vánoc, přinášíme Vám na něj exkluzivní recept!

Vánoční punč

Ingredience:
2 citróny, 1 pomeranč, 3 hrnky vody, 150dkg cukru krupice, 200-300 ml rumu, asi 500 ml vína
Koření: hřebíček, celá skořice, zavařené jahody nebo jiné ovoce z konzervy.

Postup
Vymačkáme šťávu z citrusů a s vodou a cukrem vlijeme do hrnce. Pak ji přivedeme k varu. Přidáme rum, víno a koření. Vše necháme projít varem. Nachystáme si skleničky, které by měly být před nalitím punče už nahřáté. Na dno sklenky dáme pár kousků ovoce z konzervy a na okraj sklenice přiložíme čtvrtku plátku pomeranče. Pak nezbývá, než si na punči pochutnat.


Máte rádi čokoládu? Pak Vás jistě potěší následující recept, kterým je čokoládový koktejl!

Čokoládový koktejl

Ingredience:
5 celých vajec
100 g moučkového cukru
200 g hořké čokolády
2 dl čerstvé smetany
1 dl brandy
1 dl kakaového likéru
1 l mléka

Postup
Cukr s vejci vyšleháme v parní lázni, mírně nahřejeme, přidáme nastrouhanou čokoládu a ještě jednou dobře prošleháme. Jakmile je čokoláda téměř rozpuštěná, přidáme smetanu, brandy, kakaový likér a důkladně promícháme. Nakonec přidáme podle potřeby 1 až 1 a půl litru studeného mléka. Poté můžete čokoládový koktejl podávat ve vysokých sklenicích.


Nebojíte se experimentovat a rádi ochutnáte i netradiční „svařák“? Pak určitě ochutnejte horké víno s kompotovanými třešněmi a ananasem.

Horké víno s kompotovanými třešněmi a ananasem

Ingredience:
200 ml bílého vína
100 g kompotovaných třešní
100 ml šťávy z kompotu
Plátek ananasu
50 ml rumu
Kousek celé skořice
2 hřebíčky
2 lžičky třtinového cukru

Postup
Do hrnce nalijeme víno, 100 ml šťávy z třešní, přidáme třešně, cukr a koření. Vše pomalu zahříváme až k varu, ale nevaříme. Vyjmeme koření, přidáme rum, na kostičky nakrájenou polovinu plátku ananasu, přičemž druhou polovinou ananasu ozdobíme sklenici a nakonec horké víno podáváme.

Přejeme Vám dobré pochutnání na jednoduchých, avšak velmi chutných vánočních nápojích!


Tagy: , ,


 

Můžeš zde zanechat svůj komentář

TOPlist