Hřiby na grilu

Grilování, RECEPTY Autor:
Grilované houby | Foto: fotolia.com

Zatím je počasí stále nakloněno nejen sběru hub, ale i grilování. Možná už ale nemáte na houby chuť a o smaženici nebo kulajdě nechcete ani slyšet. Přinesli jste z lesa hřiby? Dejte je na gril a užijte si ještě jedno z posledních venkovních grilování.

INGREDIENCE

    • 8 velkých hřibů (příp. hřibovité houby)
    • šťáva z citronu
    • 100 ml olivového oleje
    • 1 lžíce najemno nakrájené petrželky
    • 1 stroužek česneku
    • sůl a pepř podle chuti
    • plátky citronu

POSTUP

Hřiby opatrně očistíme vlhkou utěrkou. Odkrojíme klobouky a nohy překrojíme podélně napůl. Z citronové šťávy, olivového oleje, petrželky, soli a pepře připravíme marinádu a prolisujeme do ní oloupaný česnek.

Houby rozložíme do mísy, zalijeme připravenou zálivkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut marinovat. Nesmíme zapomenout je obracet!

Potom houby vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na gril nad dřevěné uhlí. Grilujeme při střední teplotě asi 5 minut z každé strany. Hotové houby dáme na mísu, pokapeme marinádou a ozdobíme kolečky citronu.

Dobrou chuť!


Tagy: , , , ,


 

Můžeš zde zanechat svůj komentář

TOPlist