Pořádáte-li posezení s přáteli anebo večeři v rodinném kruhu, grilované kotlety se pro tyto účely perfektně hodí. Zde Vám proto přinášíme recept, který dokonale podráždí chuťové buňky nejen Vaše, ale také příchozích hostů.
INGREDIENCE
K přípravě tohoto pokrmu jsou potřeba následující suroviny:
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 1 lžička dobromysle
- 1 lžička oleje
- ½ lžičky soli
- 1 lžička bílého mletého pepře
- 800 gramů vepřové kotlety bez kosti
OMÁČKA
Na přípravu omáčky jsou zapotřebí tyto ingredience:
- ½ paličky česneku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky soli
- 1 kus jarní cibule
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička oleje
- 250 gramů bílého jogurtu
JAK NA TO? ANEB POSTUP JE NÁSLEDUJÍCÍ
Nejprve kotlety po okrajích nařízněte, aby se nekroutily, a naklepejte je. Následně oloupejte česnek a kotlety jím lehce potřete. Poté je posypte bílým pepřem a ostatním kořením, zakápněte olejem a nechte několik hodin v chladu proležet.
Před podáváním setřete z kotlet koření a znovu je potřete olejem. Ihned poté vložte kotlety na rošt a pečte zprvu prudce a dopékejte při mírnějším žáru. Grilujte po obou stranách dohněda. Pak dejte maso na mísu, osolte a podávejte ho s grilovanou zeleninou.
Omáčku připravíte tak, že nejprve prolisujete česnek do bílého jogurtu. Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Do jogurtu přidejte cibuli, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte. Takto připravenou česnekovou omáčku podávejte k ugrilovaným kotletám. Dobrou chuť!
Tagy: Grilování, Kotlety, Recepty, Recepty - grilování