Grilované kotlety s česnekovou omáčkou

Grilování, RECEPTY Autor:

Pořádáte-li posezení s přáteli anebo večeři v rodinném kruhu, grilované kotlety se pro tyto účely perfektně hodí. Zde Vám proto přinášíme recept, který dokonale podráždí chuťové buňky nejen Vaše, ale také příchozích hostů.

INGREDIENCE

K přípravě tohoto pokrmu jsou potřeba následující suroviny:

    • 1 lžička čerstvého tymiánu
    • 1 lžička dobromysle
    • 1 lžička oleje
    • ½ lžičky soli
    • 1 lžička bílého mletého pepře
    • 800 gramů vepřové kotlety bez kosti


OMÁČKA

Na přípravu omáčky jsou zapotřebí tyto ingredience:

    • ½ paličky česneku
    • ½ lžičky mletého černého pepře
    • ½ lžičky soli
    • 1 kus jarní cibule
    • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
    • 1 lžička oleje
    • 250 gramů bílého jogurtu

 

JAK NA TO? ANEB POSTUP JE NÁSLEDUJÍCÍ

Nejprve kotlety po okrajích nařízněte, aby se nekroutily, a naklepejte je. Následně oloupejte česnek a kotlety jím lehce potřete. Poté je posypte bílým pepřem a ostatním kořením, zakápněte olejem a nechte několik hodin v chladu proležet.

Před podáváním setřete z kotlet koření a znovu je potřete olejem. Ihned poté vložte kotlety na rošt a pečte zprvu prudce a dopékejte při mírnějším žáru. Grilujte po obou stranách dohněda. Pak dejte maso na mísu, osolte a podávejte ho s grilovanou zeleninou.

Omáčku připravíte tak, že nejprve prolisujete česnek do bílého jogurtu. Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Do jogurtu přidejte cibuli, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte. Takto připravenou česnekovou omáčku podávejte k ugrilovaným kotletám. Dobrou chuť!


Tagy: , , ,


 

Můžeš zde zanechat svůj komentář

TOPlist